neljapäev, 17. november 2011

14.päev, 2. nov. Sekeldused Jinghongi saamisega


A: On Kunmingist lahkumise päev. Kell 7 hommikul peaksime kokku saama Samiga, kellega Leo tutvus paar õhtut tagasi, et koos taksoga sõita bussijaama, et jõuda 9.00 bussile. Kahjuks jääb Sam tulemata ja me otsustame sõita linna äärde bussijaama bussiga. Bussijaama peatusesse jõuame kohale kell 8.40, kuid eksime ära, mistõttu jääme maha Jinghongi bussist. Esimest korda reisil tabab mind emotsionaalne plahvatus ja ma purskan nutma. Mõne aja pärast leiame õige bussijaama, ostame uued piletid ning läheme järgmise bussi peale. Üllatuseks on see, et buss on äärmiselt mugav ning üldse ei tundu, et keegi võiks meid uimastada või röövida nagu oli see kirjas Lonely Planet´is.
8 tundi sõidame bussis, vaatame selle ajaga bussitelerist kuskil 4 filmi, mistõttu läbime teekonna väga kiiresti. Vahepeal teeb buss peatusi, kus saab end kergendada ja süüa osta. Õhtul saabume Jinghongi. Selgub, et Google´ist üles kirjutatud juhtnöörid väga meid ei aita: vajalikku bussi me ei leia, takso meid ei mõista ega taha aidata. Lõpuks läheme teise hostelisse jala. Järgmisel päeval selgub, et meie esialgne hostel oli meie broneeringu tühistanud ja me poleks niikuinii sinna saanud.
L: Filmid bussis: „Connected“ (Hiina versioon USA filmist „Celluar“), action-film 20ndate-30ndate Hiina kangelasest (a la Bruce Lee), kes jaapanlaste okupatsiooni vastu võitles. Mida eriti ei vaadanud: mingi Hiina sõjafilm, mingi jabur Hiina õuduskomöödia ja mingi Hiina keisririigi aineline komöödia (1. pool). Mõistagi on kõik filmid hiina keeles.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar