neljapäev, 17. november 2011

19. päev, 7. nov. Botaanikaaed ja dai köök

L: Käime botaanikaaias.




A: Jõudsime botaanikaaeda enne lõunat, mis mängis meile kasuks, kuna park oli praktiliselt tühi ning ainsad, kes seal viibisid, olid pruutpaarid. Selle kahe tunni jooksul me nägime kuskil 6 paari pulmalisi. Hiinas on kombeks võtta terve päev vabaks pulmapiltide pildistamiseks. Traditsiooniline pruudi kleit on punane, kuid lääne mõjudel on viimasel kümnendil hakatud end pildistama just valgetes kleitides. Nii me jalutasime palmide pargi ja erinevate puuvilja põldude vahel, kus aeg-ajalt tulid vastu õnnelikud paarikesed.
L: Lisan veel, et see pruudi ja peigmehe piltide tegemine erinevates ilusates kohtades pidavat Hiinas vahel kallimaks minema kui pulmapidu ise, mis ei pidavat väga suurejooneline olema.


A: Absoluutselt minu lemmik taim/puu Hiinas. Ei tea, mis selle nimi on, aga mina pildistasin teda igast nurgast. Ta võib kasvada puuna sirgelt, nagu põõsas, nagu ronitaim ümber maja või võre.





A: Meie lemmikkohaks Jinghongis saab olema Dai restoran, kuhu me põhimõtteliselt end sisse kirjutasime. Me sõime seal hommikust, lõunat ja õhtusööki. Dai köögis kasutatakse suures koguses küüslauku, rohelist sibulat, tomatit, ingverit ja loomulikult muna, ning vähe tšillit. Iga hommik ja lõuna võis näha, kuidas ettekandjad laua taga suuri vaagnaid küüslauku puhastasid. Üle pika aja saime toitu, mida ei pidanud alla neelama 0,5 liitrise vee või pepsiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar