neljapäev, 17. november 2011

6.päev, 25. okt. Hiina müür. Pekingist lahkumine (1. katse)



Tegu on päevaga, mida ammu oodanud oleme – meie Pekingist lahkumisega. Kuid kuna Kunmingi rongi lahkumisaeg on alles 19.31 õhtul ja Hiina müür endiselt nägemata, siis sõidame pärastlõunal teise rongiga Hiina müüri äärde, teeme kiire pooleteisetunnise jalutuskäigu üles ja alla tagasi ning saabume rongijaama tagasirongi ootama, mis peaks saabuma 15.51 ja jõudma Pekingisse 17.25, et jätta meile korralik ajavaru teise rongi peale jõudmiseks.


Paraku selgub mõne aja pärast, et nii see kui ka järgmine rong on mingil põhjusel vahelt ära jäetud ja järgmine rong tuleb alles 17.34. Jääme oma Kunmingi rongist maha, vahetame piletid järgmise aja vastu (mis on 3 päeva pärast reedel) ja naaseme oma hostelisse. Vastuvõtulaua neiul hakkab meist kahju ja ta annab meile sama raha eest parema toa. Nimelt sellise, kus WC ei haisegi nagu loomaaia elevandimaja ja kust igal hommikul ei trambi terve hosteli personal ja külastajaskond mööda.
Õhtul räägin veel prantslaste paarikesega, kes nagu selgub, on 4-kuulisel rännakul Aasias ja käinud juba Venemaal ja Mongoolias ning jätkavad edasi lõuna suunas, kuid teist teed pidi kui meie.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar