teisipäev, 13. detsember 2011

49. päev, 7. dets. Tai riik röövib meid. Uppunud Sukhothai

L: Ärkan öösel kõhuvaluga, mis hommikuks siiski läheb üle. Käime hommikul immigratsiooniametis, kus õnnestub meie viisat pikendada ainult 7 päeva võrra, mis läheb kahepeale maksma 3800 bahti (95 EUR), samas kui algselt 2 15-päevast viisat maksid 2000 bahti. Ehk riigist vahepeal välja reisida ja tagasi tulla tuleks odavam.

Meie reis viib meid Tai ajaloos veelgi tagasi ja sõidame iidsesse Sukhothai kuningriigi pealinna Sukhotaisse. Seal valime suurepärase väikse öömajakese ühe prantsuse-tai paarikese (Jacques ja Nan) juures, kellest küll ainult tai pool on kodus. Nagu koha nimigi ütleb (River House), asub see mõne külalistetoaga majake jõe ääres.

Nagu esimese asjana Nan meile peale sisse kirjutamist räägib, siis terve alumine korrus (kus küll öömaja tube pole) oli alles nädala-paari eest üle ujutatud ja et valitsus ütleb, et vesi võib tagasi tulla. Nojah, vähemalt tuba on väga puhas ja aed väga kena.

Õhtul aga hakkab mul paha, jään esimest korda reisi jooksul tõsiselt haigeks ja hommikuks olen vähemalt paarist kilost lahti saanud, mitte et neid mul niigi üleliia oleks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar