laupäev, 24. detsember 2011

60. päev, 18.dets. Welcome To Malaysia

L: Saabume Tai piirilinna. Troopika tervitab meid kõva vihmaga, mis küll õnneks on soe. Jalutame piirini ja saame ilma probleemideta viisavabalt Malaisia poolele, kust peale mõningat otsimist leiame bussi Kota Bharusse, Kelantani sultanaadi pealinna. Sultanaat on umbes nagu ühendriik. Tegelikult isegi Malaisia lipp on puna-valgetriibuline nagu USA oma, ainult et sinise osa peal on poolkuu ja täht. Huvitav, kes selle välja mõtles? Poolkuu muidugi sümboliseerib islamiusku ja juba Tai poolel märkame erinevalt Põhja-Taist kõvasti pearättides naisi. Linnas, kuhu saabume, ei müüda ka praktiliselt mitte kuskil alkoholi, nagu islamile kohane. Tõsi, Malaisiasse on aegade jooksul rännanud ka väga palju hiinlasi ja hindusid, nii et islamiusuliste osakaal tegelikult on ainult 60%.


Õhtul hostelis tutvun Leah´ga. Ta on Põhja-Iirimaalt ja tegelenud ringirändamisega juba tõeliselt kaua. Üksi. Nimelt olevat ta alustanud juba 2009, kus ta töötas pikemalt Uus-Meremaal. Siis vahepeal käis ta kodus ja 2010 septembris läks Pekingisse, kus töötas pool aastat inglis keele õpetajana. Peale seda liikus ta vaikselt lõunasse enam-vähem sama teed, mis meie ja jõudis lõpuks Singapurini välja ning nüüd liigub tagasi. Peale pikemat puhkust mõnes Tai rannas plaanib ta minna tööle Austraaliasse, kuid mitte puuvilju noppima, vaid mõnele ehitusele objektijuhiks. Ta ütleb, et tema hariduse juures sellele tööle saamisega probleeme ei ole. Ta mainib, et ka Iirimaal on praegu ainult vihm ning harva kui üldse talvel korralikult lund tuleb. Eestlased pole ainsad, kel kliimaga pole vedanud.

Lisaks saame teada, et oleme sattunud idarannikule vihmahooajal ning muudame oma plaani jõuluks randa minna. Uus plaan: jõulud džunglis veeta. Ehk minna Taman Negara rahvusparki ja mõnes seal juures asuvas öömajades veeta terve nädal. Kuni 90-päevane pilet parki maksab 1 ringgit (0,25 EUR). Ja peale seda pealinna Kuala Lumpurisse uut aastat tervitama! NB! Singapur, kust lendame 20. jaanuaril edasi Lõuna-Ameerikasse, juba paistab (kaardil)!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar