esmaspäev, 13. veebruar 2012

94. päev, 21. jaan. Esimene katse Buenos Airese toiduga

L: Kuna on väga kuum ja oleme lennureisist väsinud, siis puhkame hostelis.
Meie põhiliseks söögiks Buenos Aireses saab kohe esimesest päevast pizza. Esimesel päeval ostan poest valmispizza ja üritan seda küpsetada hosteli gaasiahjus. Hoolimata teiste abist ahju tööle saada ei õnnestu ja pean seda tegema pliidil. Õhtul astun sisse hosteli juures asuvasse väiksesse pizza- ja saiakeste restorani. Esimest korda hispaania keelt praktiseerides suudan tellida mozarella-pizza kaasa. Musta mütsiga mehike leti taga hakkab minu silme ees seda mõnuga valmistama – võtab taigna, teeb põhja, paneb peale tomatipasta ja rohkelt juustu. Lükkab samas ruumis asuvasse hiiglaslikku ahju. Ootamise ajal astub sisse lakitud ja tahakammitud juustega mees, kes on riides nagu kriminaaluurija mõnest filmist. Ostab saiakesi. Ajavad juttu. Taustaks mängib m6nus rock’n’roll. Pizza ahjust väljas, paneb kokk peale veel mõned rohelised oliivid. 

See ja ka järgmistel päevadel proovitud pizzad on kõik väga head. Isegi rohelised oliivid, mida ma Eestis väga ei armasta, on siin hoopis teistsugused, suured ja magusad. Olgu mainitud, et poepizzat me enam ei osta. Hiljem selgub, et pizza, pasta ja võileivad/saiakesed ongi põhiline toit, mida Argentiinas süüa saab, s.o. lisaks lihale. Lisaks köögile on itaalia mõjusid ka kohalikus hispaania keeles.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar