esmaspäev, 13. veebruar 2012

99. päev, 26. jaan. Nano


L: Juba pikalt enne Argentiinasse lendamist kirjutasin Nano´le, tuttavale Buenos Airesest, kellega sain tuttavaks ja jõlkusin koos ühe päeva Firenzes 2010. aasta suvel. Ta oli siis oma Queen´i tribuutbändiga Euroopas mitmel pool esinemas ja kasutas pausi, et natuke Itaalias ringi vaadata. Nano oli sündinud samal aastal kui mina. Juba tookord mainisin, et mul on plaan maailmareisile minna ja et ilmselt tulen ka Argentiinasse. Kui jõudsime BA-sse kohale, siis Nano lõpuks vastas ja kutsus kohe järgmisel õhtul kuulama oma Beatles´i tribuutbändi esinemist (selgus, et Queen´iga oli ta lõpetanud), kuid sinna me ei jõudnud. 

Viimasel päeval BA-s jõudsin lõpuks nii kaugele, et sain õhtul peale tema päevatööd temaga kokku. Sain teada, et töötab ta nüüd kinnisvarabüroos. Võtsime õlled. Jalutasime linna keskel, kus just oli paar miitingut käimas (igapäevane asi, nagu Nano ütles). 


Vaatasime, kuidas suure linna 100. sünnipäeva puhul rajatud obeliski juures päikse loojudes lippu langetati. Nano rääkis, et Argentiinal on viimastel aastatel hästi läinud ja tundis kaasa Euroopale. Ta leidis, et see kriis, mis neil 2002. aastal peeso devalveerimisega lõppes, oli üsna sarnane sellega, mis praegu Euroopas. 

Nano ja obelisk
 
Tookord Itaalias rääkis ta, kuidas talle just enne turneed oli üks tüdruk meeldima hakanud. Küsisin, et mis tolles sai ja selgus, et nad olidki juba pikalt koos. Lisaks tribuut-esinemistele, mida ta teeb rohkem raha pärast, on tal ka oma bänd ja tema unistus oleks ainult sellega tegeleda. Ta uuris, et kuidas minu „bändiga“ läheb - olin nähtavasti Itaalias midagi maininud – ja nentisin, et ega väga ei ole edenenud. Oma elust rääkis ta veel, et kuna tööpäev algab tal alles kell 10, siis harva läheb ta enne nelja magama, kasutades ööd, et sõpradega olla, musitseerida, filme vaadata või lugeda. 

Kui lahku läksime, sest pidin õhtul veel lennujaama minema, et öösel Patagooniasse lennata, ütles ta, et võib minule ja Annale enda kodus öömaja pakkuda, kui me veel tagasi BA-sse tuleme. Ei tea, kas ta ka seda mõtles.
 
Viimasena sureb see, kel palju asju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar