pühapäev, 11. märts 2012

128. päev, 24. veeb. Vabariigi aastapäev Mendozas


L: Jalutame Plaza Espanjani ja käime San Martin Plaza´s, kuid kuna tunnen ennast halvasti, siis läheme ruttu tagasi. Vabariigi aastapäeva seetõttu ei tähista. 


Pargis hängib väga palju noori, alati!

Slacking


A: Mulle tundub park imelik, sest on kasutatud palju keraamikat. Näiteks on kõik pingid ja laternapostid sellega nö kaunistatud. Teine asi, mis silma torkab on punane purskkaev, õigemini vesi selles. Hiljem näeme ka teistes linnades selliseid purskkaeve. Üldiselt on pargid alati rahvarohked, seekord on väga palju koolilapsi, kes naudivad oma viimseid suve päevi. Samuti märkame kahte noormeest, kes teevad slackingut. Tegemist on sellise kumminööriga, mida pannakse kahe puu või posti vahele, ja siis astuakse selle peal trikke tegema. Nõuab head koordinatsiooni ja tasakaalu! Kuna tegemist on suht uue spordialaga, siis paljud lähevad sinna uudistama, mõni üritab isegi proovida, aga tulutult. Muide, üks Võru poiss on nö hõbemedali omanik selles spordialas.

L: Lõpetan teise raamatu, mida reisi jooksul olen lugenud – Edward Rutherfurdi „Forest“. See on 700-leheküljeline eepiline lugu Inglismaa lõunaranniku ühe piirkonna („New Forest“) ajaloost. Tegevus 900 aasta vältel läbi rohkem kui kümne lühiloo, kus korduvad samad perekonnad. Sain selle raamatu juba Malaisias „Tanamera“ vastu, kuid lugesin seda vahelduva eduga kui muud teha ei olnud/saanud. Nii oli ka Chos Malalis ja Mendozas, kui esimene tõsisem kõhuhaigus Lõuna-Ameerikas sundis pikki päevi hostelis veetma. Raamatu stiil oli hea, tegelased huvitavad. Teadmisi andis raamat väga palju. Vahel läks autor mingi detaili (nt. kuidas töötas seade, mis mereveest soola tootis) kirjeldamisega väga hoogu. Tundus, et ta oma tahtis näidata, kui palju ta uurimistööd on teinud. Nendel hetkedel raamat venis. Igatahes tean nüüd Inglismaa ja ka kogu Euroopa ajaloost palju rohkem ja olen selle üle õnnelik.
Öösel 12-st 6-ni kostub hostelisse valjult mingi ööklubi tümakas, kuid õnneks meil on kõrvatropid ja Anna isegi ei ärka selle peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar