neljapäev, 22. märts 2012

135. päev, 2. märts. Meie Valparaiso hostel. Ookean, mis pole nii vaikne




L: Meie hostel Valparaisos on vanaaegses hoones. Selle omanik koos teiste töötajatega teeb algava kooliaasta jaoks osades tubades remonti. Nimelt majutatakse seal ka tudengeid, keda Valparaisos on palju. Omanik riietub boheemlaslikule Valparaisole vastavalt. Ta üritab ka meiega hispaania keeles korduvalt juttu ajada. Kuigi me eriti aru ei saa, tundub ta muhe sell. Meie hostelituba on avar, kõrge laega, mitme kapi ja tugitooliga. Annale meeldib see nii väga, et ta otsustab kogu Valparaisos viibimise aja hostelist mitte välja tulla, v.a. paaril korral poes käimiseks.

Käin juuksuris. Kuigi meie hispaaniakeelne suhtlus juuksuriga eriti viljakas ei ole, leiab Anna, et soeng on suhteliselt normaalne.

Ronin hosteli lähedalt mäe otsa, kust avaneb vaade Vaiksele ookeanile. See on esimene kord, kui seda ookeani näen. Teatavasti katab Vaikne ookean pool maakera (seetõttu lendasime ka üle Aafrika Buenos Airesesse). Oma nime sai ta meresõitja Magalhaes´i käest, kes esimesena üle tema sõitis ja ühtegi tormi ei kohanud. Magalhaes´il vedas, sest tegelikult on Vaikne ookean väga rahutu ja suurte lainetega. Kuid nimi jäi külge.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar