teisipäev, 17. aprill 2012

165.päev, 1. aprill. Inkade sünnisaarel. Päikese jalajäljed


L: Kuna on 1. aprill, siis teen hommikul Annale nalja, et nägu on sinine. Ja Ashaiale, kes rannas ujuma kavatseb minna, et Titicaca järves võivad olla mõned sinna rännanud krokodillid. Kohtan kell 12 ühes hommikusöögikohas Filippi ja Alisat, kes hilist hommikusööki söövad. Kuna nad plaanivad ka minna Inkade varemeid avastama, siis ühinen nendega. Peale väikest matka jõuame varemete juurde, mis meenutavad labürinti. Selgub, et ka kohalikud nimetavad seda „El Laberinto“, kuigi tegelikult on tegu Inkade paleega, mis rajatud 11.-12. sajandil. Leiame üles ka püha vee allika labürindi keskel ühes toas, kuid juua ma seda vett ikkagi ei proovi. Filip leiab isegi ühe hamba, mis näeb välja nagu inimese hammas ja ilmselt kuulus mõnele kuningale. Läheme alla kena kaljudevaatega randa, kus puhkame tunnikese.

Tagasiteel  leiame veel mõningad Inkadest maha jäänud asju. Nt. Titi Khar´ka ehk puuma kivi, mille järgi ka saar on oma nime saanud. Inkade legendi järgi lõi päike (inkad kummardasid päikest) Titicaca saarele esimesed 2 inkat. Selle sure puumakujulise kivi sees oli 4 looduslikku suurt auku. Neist kahte vasakpoolset nimetasid nad päikese varjupaigaks ja parempoolset kuu varjupaigaks. Siin olevatki päike esimest korda ilmunud. Kohe kivi juures olid ka kalju peal jalajäljekujulised augud, mis inkade legendi järgi on päikese jalajäljed, kui ta esimest korda maal jalutas. Lisaks asus seal juures veel kivist laud kivist toolidega. See nägi välja nagu oleks turistidele pikniku pidamiseks sinna  pandud. Tegelikult aga ohverdasid inkad seal päiksele loomi ja inimesi.






Õhtul käime koos Filipi ja Alisaga söömas, ka Anna ühineb. Hiljem läheb Anna koju ja mina Filipi ja Alisa juurde, et veel paar tundi nendega kaarte mängida. Jõuab ka Ashaia, kes nendega ühes toas ööbis. Kohtunud olevat nad Copacabanas. Südaöö paiku liigun paduvihmas koju tagasi – Titicaca järve juures tundub igal ööl sadavat, kuid hiljemalt pärastlõunal on alati päikseline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar