esmaspäev, 14. mai 2012

176.päev, 12. aprill. Teel Limasse. Nazca müsteerium


L: Kuigi oleme öö läbi mägedes sõitnud, avastab Anna seda alles hommikul, kui valgeks läheb. Teatavasti Annale ei meeldi mägiteed. Nagu ta hiljem ütleb, oleks ta seda kui kõige ilusamat teed ta elus väga nautinud, kui poleks nii väga kartnud. Kuigi tegu oli asfaldiga ja bussijuht sõitis normaalselt.

Kui mäed otsa saavad, jõuame Nazca kõrbesse, kus asuvad kuulsad Nazca kõrbejoonised. Kivikõrbes on kivid selliselt ümber paigutatud, et lennukilt vaadates on näha erinevad joonistused. Kuna maalt neid ei näe, siis on väidetud, et need on tehtud tulnukate poolt või nende jaoks. Tegelikult tehti need Nazca kultuuri poolt mõnisada aastat peale meie ajaarvamise algust. Mõni aeg tagasi juhtus, et turistid, kes kahtlaste kohalike lennukitega neid taevast vaatama läksid, kukkusid alla. Isegi meie välisministeeriumi lehel mainiti seda. Nüüd on valitsus selle rohkem kontrolli alla võtnud.

Kui õhtul kell 6 Limasse jõuame ja tänavalt takso viipame, sattume 40-ks minutiks õhtusesse ummikusse. See pole ime, sest Limas elab 8 miljonit inimest. Kusjuures linn alustas oma ühistranspordiga alles mõned aastad tagasi. Kui lõpuks oma linnaossa jõuame, selgub, et taksojuht ei tea meie tänavat. Ka ummikus uuris ta pidevalt minu kaarti, kuid sellestki polnud abi. Peale seda kui ta küsib mitmelt inimeselt tänaval teed, leiab ta lõpuks meie hosteli. Õnneks oli tasu juba enne kokku lepitud.



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar