neljapäev, 28. juuni 2012

216.päev, 22. mai. Maramba hiigelturg. Fotokas tehakse korda. Kaardid teele!


Käin Livingstone´i külje all asuval Maramba turul. See on suur. Väga suur. Aga pärastlõunal üsna rahulik. Kõik müüjad on päevast väsinud ja ei tülita mind. Müüakse seal kõike, soovi korral saaksin ka uue fotoka osta. Et mitte ära eksida, liigun risti läbi turu ja sama teed mööda tagasi.

Annan oma fotoka parandusse – 500 kr eest saab korda. Tõsi, olen nõus ta vastu võtma alles kolmandal korral – esimesel korral selgub, et veel üks jupp on vaja välja vahetada ja teisel korral on ta nii kokku pandud, et üks nupp ei tööta. Tüüp töötab lõpuks oma 3 tundi selle kallal, kuid minu küsimusele „palju juurde tuleb?“ vastab: „Leppisime hinna enne kokku, juurde ei tule midagi!“ 

Tööd on nendel elektroonikaseppadel väga palju, kogu aeg on terve hulk kohalikke ukse taga. Enamikel on mobiil katki. Ühel naisel on samuti fotokas rikkis, kuid peale lahti võtmist ütlevad nad, et seda on juba korra lahti võetud. Midagi on ära rikutud. Ja seda nad enam parandada ei saa. Naine esialgu eitab ja tõstab häält, kuid lõpuks lepib oma kurva saatusega.

Panen Eesti poole teele 2 postkaarti Victoria kosest, mille ostsin kose juures mehe käest, kellel oli Eesti kahekroonine. Neiu, kes postkontoris mind juhendab ja marke müüb, tunneb väga suurt huvi minu reisi vastu. Ilmselt minusuguseid maailmarändureid on selle postkontori klientide hulgas palju.



Need on üsna vanad majad Aafrika mõistes

See tüüp tegi mu fotoka korda

Sellelt tüübilt ostsin postkaardid
See on tavaline teisipäeva veetmine Livingstone'is

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar