kolmapäev, 11. juuli 2012

234.päev, 9. juuni. Kohalike kurameerimistavad. Jay sünnipäev


Hommikul juhtubki see, mida kartsin ja teatatakse, et kuna nüüd nädalavahetusel on kogu hostel täis, siis minu kivimajakesse tahetakse panna veel kaks inimest. Sellega ma ei lepi ja kolin hoopis Butterfly Lodge’i, kus sama raha eest oma hüti saan. Eelmisel õhtul kohatud seltskond istub hommikul tervenisti seal.

Õhtul Kelvini juures süües räägin, et Kevin ja Jared mainisid, et kohalikus baaris olevat olnud ainult mehed. Kelvin ütleb, et täpselt nii see ongi, ainsad naised, kes siin baarides käivad, on prostituudid. Ja et mehed ja naised kohtuvad kirikus või vahel rannas. Niikuinii on abiellumiseks oluline, et mõlemad oleksid samast kirikust, seega see ongi loogiline koht naise otsimiseks.

Nagu eelmisel päeval kokku lepitud, lähengi õhtul kohalikega välja Jay (nii on Gina venna nimi) sünnipäeva tähistama. Nende seltskonnas on ka üks pakistaanlane nimega Hassan (vabatahtlik), kes viib meid oma autoga alla linna. 15-st inimesest koosnev seltskond koos, läheme kohalikku baari. Seal eriti midagi ei toimu, ainult muusika mängib ja paar kohalikku mängivad piljardit. Kuid sellest pole hullu, sest siia tulime ainult odava õlle pärast. Üks kanadalane ja Hassan teevad kõigile õlled välja.

Õlled joodud ja isegi natuke tantsitud, hakkame taas üles kõndima, kui üks kastiga auto kinni peab ja pakub meile küüti. Hüppame kõik kasti ja sõidame üles. Täiskuu on veel endiselt taevas ja nii sõita on täitsa lust. Üleval läheme taas Mayoka Village’i baari, kus Hassan teeb veel korra kõigile joogid välja. 

Baaris on ka kaks Mehhiko tüdrukut. Põgenen nende juurde peale seda, kui sünnipäevalised tahavad mulle sisse joota kohalikku 50 ml plastikpakis napsu (neid pakke on neil hulgi). Peale mille joomist vastavalt vabatahtlike traditsioonile lüüakse joojale vastu nägu. Pidavat aitama hirmsat maitset paremini taluda. Igatahes, mehhiklannad õpivad Londonis ja kelle inglise keel tänu sellele väga hea on. Ühega juttu ajades selgub, et nemad pandigi minu kivimajakesse. See, et ma nende pärast kolisin, teeb talle väga nalja.

Kui kell saab 12, siis algab sünnipäev järgmisel tüdrukul seltskonnast. Ameeriklanna Lucyl (28). Tema oli Peace Corps’i (tõlkes „rahukorpus“, kuid rahuga tänapäeval midagi pistmist ei ole) nimelise organisatsiooniga 2 aastat vabatahtlik Namiibias. Kuid nüüd lõpetas ja reisib veidi ülejäänud Aafrikas ringi. Kutsub mind järgmine päev oma sünnipäeva tähistama. Mis ma ikka teen. Nõustun. Baari sulgemisega kell 1 lõppeb ka pidu.

Kelvini chapati munaga

Malawi järv


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar