kolmapäev, 8. august 2012

268.päev, 13. juuli. Dar Es Salaam - kuumus, ookean ja elektrikatkestused

Hommikul kell 5 hakkame Aaduga koos Dar Es Salaami poole sõitma. Mafingast tuleb peale autojuht, meie saame magada. Kui jõuame Mikumi rahvusparki, millest maantee täpselt läbi läheb, siis meie autojuht teeb ka paar peatust. Saan pildistada ja filmida sebrasid ning kaelkirjakuid. Nad on otse tee ääres, koos nagu vanad sõbrad ja ei tee meist väljagi. Pean tunnistama, nende kahe kooslus on üks ülimalt ilus vaatepilt. Eriti veel kui nad koos liikvel on.

Jõuame Dar Es Salaami, firma sealsesse kontorisse. Seal töötab müügi peal neljas eestlane - Marko. Aadu kunagine klassivend. Istun kontoris ja loen Markole ja Aadule ette, mida Dari kohta Wikitravelis kirjutatakse. Et kui teised reisijuhid ütlevad, et Dar on vähem ohtlik, kui näiteks Keenia pealinn Nairobi, siis see on vale. Et mõned valged on vaevu pääsenud röövimisest (mehed) või vägistamisest (naised). Aga teistel pole nii hästi läinud.

Et kohalikud valged elavad oma rikaste linnaosas ja sõidavad autoga ning ei tea, mis tegelikult toimub. Marko ja Aadu ainult naeravad selle peale. Ütlevad, et see on täielik jama. Et nemad on käinud ka kohalike kohtades ja et see on täiesti ohutu. Äkki läheb elekter ära ja kaob ka internet. Lühikesed katkestused olid tavalised ka Sao Hillis, kuid ka pealinnas? OK, endises pealinnas ja praeguses suurimas linnas. Nagu aru saan, on siin elektridefitsiit ja seega katkestused väga sagedased.

Peale tund aega ummikutes sõitmist jõuame Marko koju, kus Daris olles viibivad ka Aadu ja Imre. Pargime kortermaja alla garaaži. Kohe jääb silma hoovis olev bassein, mis ilusti valgustatud. Ahjaa, siin Daris on kuum ja niiske. Kuigi on talv. Nagu Singapur, asub ka Dar mere ääres ja ekvaatori lähedal. Mereks on India ookean. Seega see bassein tundub mulle üsna kutsuv.

Kuid kahjuks pole aega. Peale lühikest aega nende lumivalges korteris (põrand, lagi, mööbel), sõidame kohalikku Itaalia restorani õhtust sööma. Kaasa tulevad ka Marko naine ja nende väike laps. Restoran on puupüsti täis. Ja pea-aegu kõik on valged. Leian menüüst kõige odavama pitsa, mis minu eelarvele vastav on. Peale sööki kiirustab Aadu lennujaama. Teda ootab pikem puhkus Eestis. Mina aga saan ühe nautida Marko ja Marliini külalislahkust.

Tee viis üle mägede...


Mikumi looduspark, mis meile tee peale jäi


Dar Es Salaam

Bassein eestlaste maja all

Eestlaste valge korteri köök/elutuba

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar