reede, 10. august 2012

269.päev, 14. juuli. On tore olla WMCA-s. Prantsuse vabariigi sünnipäev


Hommikul lähevad Marko ja Marliin ja nende poeg Markus restorani hommikust sööma. Mina aga sõidan kesklinna. Algne plaan oma Malawi taldrik lõpuks posti panna ei lähe läbi - rahvusvaheliste saadetistega nädalavahetusel ei tegeleta. Kuna mul tekkis huvi näha Dari ööelu, siis saatsin juba Sao Hillis olles välja järjekordsed CouchSurfingu palved kohalikele linnas. Üks noor tüüp, kes algul vastas jaatavalt, on aga nüüd kadunud.

Seega võtan kohe postkontori kõrval olevasse YWCA-sse (Noorte Naiste Kristlik Organisatsioon) toa. Kohe teisel pool selle juures olevat kirikut asub YMCA (Noorte Meeste Kristlik Organisatsioon), kus käin hommiku- ja õhtusööki söömas. Nimed on üsna eksitavad, sest tegemist on tavaliste külalistemajadega, kus mõlemas nii mehed kui naised lubatud. Mina valin YWCA, sest see on odavam - saan toa 7000 šillingi eest (3,5 EUR).

YMCA-s õhtust süües saan tuttavaks kahe prantslasega. Nad on kuu aega mööda Tansaaniat ringi rännanud, üsna minimaalse eelarve peal nagu minagi. Järgmisena lähevad Dari juures asuva Sansibari saarele. Selgub, et täna on Prantsusmaa iseseisvuspäev (Suure Revolutsiooni aastapäev). Ütlen, et seda ei saa tähistamata jätta. Minu ärgitusel asume otsime supermarketit, kust osta veini.

Küsime eri inimestelt supermarketi asukohta ja saame erinevaid juhtnööre. Lõpuks kõmbime kolmveerand tundi mitme kohaliku näidatud suunas ja leiame selle. Täpselt enne sulgemist saame oma veini ja mõned õlled. Tagasi sõidame minibussiga - need on siin linnas eriti odavad 200-300 šillingit (0,1 EUR). Erafirmad, aga riiklikult reguleeritud hinnad. Samas enamast üle mõistuse täis tuubitud.

Kui WMCA sööklas tähistame, kutsume järk-järgult endaga liituma ühe inglase ja kaks sakslast. Ning hiljem veel sattume juttu ajama kahe šveitslannaga. Inglane on tulnud siia EL-i esindusse praktikale. Saksa paarike on aasta kestva reisi alguses, tulid Mosambiigist. Šveitslannad olid siin millalgi tööl ja tulid mõneks päevaks puhkama.

Restoran, kus eestlased hommikust sõid

Bajaji ehk tuk-tuk, millega linna sõitsin

Bajaji aknal: "Seda autot kaitseb Jeesuse veri"

Hoiatus minu YWCA toa seinal. Pastakaga kommentaar: "Seega röövimine ei ole halb?"
Veel üks hoiatus seinal: "Kohtasin taksoröövlit. Kui on rohkem kui 1 tüüp, siis on oht. 6Aamen"



Pulmarongkäigu ees on Tansaanias alati orkestriauto. Et ikka kaugelt oleks kuulda

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar