reede, 10. august 2012

270.päev, 15. juuli. Dari rannad, suguharutants ja Fanny

Hommikul käin India ookeanit kaemas. Kesklinna lähedal asuv rand on küll kitsa valge rannaribaga, kuid suhteliselt inimtühi. Seejärel sõidan koos ühe korealasega Külamuuseumisse, et näha ühte traditsioonilist suguharutantsu. Ainult 1000 šillingi eest saame päris korraliku šõu. Kaks meest mängivad trummi. Kaks meest ning üks naine tantsivad ja laulavad ja hüüatavad 20 minutit nagu täielikult transis olles. Mul pole kahju jätta veel 500 jootrahaks. Korealane jätab 7000.

Minu ja korea mehe teed lähevad lahku ja lähen teise, kesklinnast põhja pool asuvasse Coco randa. Teel kuulen, et kuna on viimane nädalavahetus enne islami paastukuud Ramadani, siis on rannas päris palju rahvast. Tõesti on. Ostan ühest toiduletist mixit - grillliha, sibulat jm. mangomahlas. Nagu supp. See toit, nagu ka mees, kes seda müüb, on pärit Sansibarilt.

Rannas on ka baarid, restoranid ja mõned mängukohad, kus loobitakse rõngaid ja mängitakse kaarte. Enamus inimesi kas jalutab, on vees või seisab ja jõllitab vees olijaid. Viimaseid on kõige rohkem. Nojah, ega neil ju päevitada pole mõtet. Kohe ranna nurga taga aga on prügimägi, kus sööb kari kitsi. Ikkagi Aafrika.

Kui pimedaks hakkab minema, sõidan tagasi oma öömajja ja jään ootama kõnet. Olen selleks päevaks kokku leppinud CouchSurfing-u ühe teise kohalikuga. Ta nimi internetis on Fanny K, vanus 29 ja ma isegi ei tea, kas ta on valge või must. Seda enam, et ta elab samas rikaste linnaosas, kus eestlasedki.

Ta helistab ja kuigi ta inglise keel on hea, siis tundub olevat kohalik. Kui lõpuks tuk-tukiga tema maja ette jõuan, veendungi, et ta on kohalik. Ta on väga rõõmus mind nähes, olen ta esimene kauge külaline. Ma olen oma ööelu plaani maha matnud. Kuid vähemalt saan oma reisil veel korra sohvasurfamist proovida. Oli ju Argentiina kogemus üdini positiivne. Ja nagu ta oma profiilis kirjutas, unistab ta täpselt samasugusest reisist nagu minul juba lõppemas on. Elanud ka Lõuna-Aafrikas, Etioopias ja Londonis.

Kuna ta elab üksi kahe magamistoaga majas, siis saan oma toa. Oma voodi ja eraldi vannitoaga. Ajame poole ööni juttu. Saan teada, et ta töötab USA abiorganisatsiooni kohaliku juhina. Nad toetavad siin erinevaid projekte. Kuid on sel kuul sellelt töölt lahkumas, et asuda väljakutsuvamale tööle Kongo Demokraatlikus Vabariigis.

See hiiglaslik Tansaania naaberriik on üks maailma vaesemaid riike ja täielik korralagedus. Juba sellest alates kui Belgia kuningas seda kolooniat üsna vereimejalikul moel juhtis. Ühtlasi täielik diktatuur, nagu kõik "demokraatlikud vabariigid" siin maamuna peal. Tal on sinna lihtsam minna, sest ta isa juba mitu aastat töötab samuti seal.

Rand kesklinna lähedal, golfiklubi kõrval
Suguharutants. See oli hästi naljakas kuju, 3-st kõige parem


See oli teine tüüp. Naine oli ka

Mulle öeldi, et nii riietuvad masaid, suguharu, kes keeldus orjuses töötamast (ja tänu sellele neid Ameerikasse ei viidud)

Coco rand - rõngaviskamismäng

Coco rand

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar