reede, 10. august 2012

275.päev, 20. juuli. Uus arvuti, kolledžipidu ja tüdrukute ühikas

Käin läbi 8 arvutipoodi, et leida sama pika akukestvusega arvutit nagu oli eelmine. Selgub, et Daris sellist ei saa. Lõpuks ostan kõige parema hinnaga poest keskmise akukestusega. Siis, kui juba liiga hilja,, helistab neiu teisest poest, et nad nüüd leidsid veel odavama. Vahetan öömaja, teel ostan ka uue seljakoti.

Käin postkontoris, kus ei tunnistata Eestit. Öeldakse, et pole süsteemis. Lõpuks õnnestub kokku leppida, et mult võetakse Soome tariif. Aga kuna on juba sulgemisaeg, palutakse tulla tagasi esmaspäeval. Ehk siis terve nädalavahetus oodata.

Lähen läbi tollest lähedal asuvast arvutipoest, kust neiu helistas. Seletan, et ostsin juba ära, kuid tundub, et tõesti on samaväärne arvuti palju odavamalt. Kutsun Annie õhtusöögile. Ta lubab mõelda ja helistada. Mitte väga lootustandev. Pool 6 helistan ise ja ta nõustub. Tunnike hiljem saame kokku. Selgub, et ta on juba söönud midagi ja enne kui arugi saan, on ta minu söögi eest maksnud.

Selgub, et ta 22 ja lisaks tööle õpib kolledžis ärikorraldust, kuigi tegelikult tahab ehitusinseneriks õppida. Elas 10 aastat Sambias, Lusakas ja nüüd on probleem, et teda ei taheta Tansaania kodanikuna tunnistada. Seetõttu ei saanud ehitusinseneri õpinguid alustada. Elab tädiga, kui vaheajal kolledži ühikas olla ei saa. Peale sööki läheme ta kolledžisse, mis on üsna lähedal. Parasjagu käib kooliaasta lõpupidu.

Näitab ka tüdrukute ühikat. 4-sed toad, kus elab 8 inimest. Igas voodis magavad kahekesi. Annie helistab ja hoiatab meie tulekust, kuid koridoris kõnnib ikkagi üks palja ülakehaga tüdruk. Mind nähes põgeneb kiljudes. 

Läheme tagasi peole. Lastakse traditsioonilisemat muusikat. Kogu seltskond tantsib rivitantsu. Meie ka. Seejärel õpin ära kindlate sammudega grupitantsu, mida 30-kesi tantsitakse. See on päris tore. Annie kiidab mind. Annie rõhutab korduvalt, et Dar on väga ohtlik. Kui hostelisse jõuan, siis helistab üle, et kas ma ikka eluga kohale jõudsin.

Dar Es Salaami kesklinn

Dari politseijaoskonnas - politseinikud olid enamuses naised

Minu avalduse koopia. Käisin kirjutamas ainult selleks, et politsei teaks, et sellised asjad toimuvad. Internetis oli kirjas, et enamasti siin keegi avaldusi kirjutada ei viitsi, sest politsei on väga alamehitatud.

Äraarvamismäng: mis religiooni tempel see on?

Ja kelle tempel on see?

Arvutipoe teenindaja Annie kolledžipeol

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar