pühapäev, 2. september 2012

291.päev, 5. august. Sambiast Etioopiasse. Natuke luksust. Must mustlastüdruk


Hommikul sõidan taksoga ühte kallisse hotelli, kust internetist leitud info järgi peaks minema tasuta buss lennujaama. Selgub, et pole tasuta. Bussipilet maksab 22 dollarit (17 EUR). Sama hind, mis taksoga. Sularaha mul enam piisavalt pole ja vähemalt siin saan maksta kaardiga. Viimase sularaha - 7 dollari ja 30 000 kwacha (10 EUR) - eest saan lennujaamast Sambia taldriku osta.
Lend Ethiopian Airways'iga läheb libedalt. Seda, et tegu on tipptasemel lennufirmaga, sain teada juba Etioopias käies. Vahepeatuses Addis Ababas maandudes selgub, kui tasemel. Minu üllatuseks on mulle lennufirma Etioopia pealinnas korraldanud tasuta mitmetärni hotelli, transpordi, õhtu- ja hommikusöögi. Arvasin, et pean Londoni lennukit oodates öö lennujaamas veetma.
Kui ootame teiste üleöö peatujatega lennujaama ees transporti hotelli, tuleb meie juurde üks väike tüdruk. Pakub müüa nätsu. Ütleb, et üks pakk maksab 5 dollarit (4 EUR). Teised, kes on kõik sambialased, saavad selle üle kõvasti naerda ja norivad teda. Et kas kingitusena ei saa. Tüdruk ilusas inglise keeles: "Ei saa, see on äri!" Väidab, et on 8-aastane. Ja mis eriti huvitav, ütleb, et tema esivanemad on Bulgaariast. Ehk siis must mustlane. Ma ei kahtlegi, et nii mõnigi rikas valge on selle 5 dollari eest talt nätsupaki ostnud. 
Broads Backpackers-i baarinurk

Lusaka hotelli fuajee, kus oma bussi ootasin

Mõned Aafrika vormid hotelli fuajees

Ethiopian Airways lennuk, millega Addis Ababasse lendasin

Reklaam lennujaamas, mida 1. Aafrika postituses mainisin, oli endiselt üleval

Addis Ababa arhitektuuripärlist lennujaam

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar