laupäev, 26. oktoober 2013

11. päev, 19. okt. Playa del Carmen – ranna- ja peolinn. Kohalikega väljas



Kurbusega lahkume saarelt ja siirdume Playa del Carmenile. Paar päeva varem panin CouchSurfing.org lehele üles teate, et kas keegi sellest linnast soovib eestlastele näidata sealset ööelu. Ja üllatus-üllatus – selline inimene leidus. Teame enne ainult nii palju, et tema nimi on Antonio Martinez (29) ja ta tähistab ühes baaris ühe sõbra sünnipäeva.

Siirdume siis kella 11-ks õhtul sinna baari, õnnitleme Carlat, joome ära paar jooki ja saame teada, et siirdutakse edasi rannas asuvasse ööklubisse Coco Maya. Kuna seal on broneeritud laud, siis sissepääs on meile tasuta, muidu on see 10 dollarit. Et kui soovime, võime ühineda. Loomulikult teeme seda.

Antonio on hariduselt ehitusinsener. Töötavad nad koos enamiku sünnipäevaliste seltskonnaga mingis suures luksuskinnisvara haldavas rahvusvahelises firmas. Üks tüüp on ka aasta aega siin elanud kanadalasest õpetaja, ühe naise kaaslane.

Kui kõnnime mööda ööklubide tänavat, siis erinevalt Eestist on kõik klubid lahtised (ilma välisseinadeta) ja kuna nad asuvad kõik kõrvuti, siis nende tümakas seguneb tänaval üheks suureks müraks. Laupäeva õhtul on inimesi palju, nii latiinosid kui gringosid.

Klubi kuhu läheme, on äärmiselt läänelik ja mängib rahvusvahelisi hitte. Kui mõnda aega tantsitud, siis siirdume vahepeal rannale istuma ja juttu ajama. Antonio on äärmiselt jutukas ja seda just inglise keeles. Selgub ka põhjus - tal on tüdruksõber Hollandist ja ta isegi soovib sinna elama minna. Mõne kuu tagant nad ikka kohtuvad, kord tuleb üks külla ja siis teine. Ühel meie seltskonna Mehhiko tüdrukul Katyal (28) on aga kutt Prantsusmaal. Kuna linnas käib palju välismaalasi, siis pole ime, et sellised kaugsuhted siin tekivad.

Adios, Isla Mujeres!

Collectivo ehk minibuss Cancunis

Playa del Carmeni ööelu

Ööklubi hõljuva lehmaga?

Rahvamassid tänaval

Antonio ja minu reisikaaslane Gertrud

Mehhiko lipp, mina ja Katya

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar