teisipäev, 29. oktoober 2013

14. päev, 22. okt. Akumali rannas kilpkonnadega ujumas. Tulumis salsat tantsimas



Sõidame Akumali randa, mis on kuulus oma kilpkonnade poolest. Olen alguses snorgeldamise suhtes natuke skeptiline, kuid Gertrudi positiivsete muljete põhjal otsustan lõpuks selle siiski ära teha. Tunnine tuur maksab 300 peesot (17 EUR). Kaasa tuleb 2 kohalikku ja üks Hispaania paarike. Varustuses on lisaks hingamistorule, maskile ja lestadele ka päästevestid.

Ujume rannast eemale. Vesi on kristallselge, põhi on suurepäraselt näha. Ei lähe kaua, kui näeme esimest kilpkonna merepõhjas konutamas. Parajat pirakat. Peagi tõuseb ta pinnale ja pistab oma peakese veest välja. Ujume edasi. Näeme veel üht. Ja kolmandat. Ühte kalaparve. Siis näitab giid mingit musta lapikut asja merepõhjas. Rai.

Ujume giidi sabas veel sügavamale. Jõuame muljetavaldava korallini. Selle vahel ujuvad värvilised kalaparved. Kui tagasi jõuame, näeme ka päris rannas ühte suurt kilpkonna mööda ujumas. Tõesti äge kogemus.



Õhtul istusime ühe inglase ja iirlasega Tulumis Waye nimelises baaris ja vaatasime kohalikku paarikest bändi muusika salsat tantsimas. Ja nemad kommenteerivad: "Ükski eurooplane küll niimoodi tantsida ei oska". Ja mina selle peale tõusen püsti, lähen baarileti äärde ja palun ühe omaette jalga nõksutava kohaliku tüdruku tantsima. Ja saan hakkama küll. 

Kui bänd lõpetab, siis muidugi selgub, et Laura on ühe bändimehe tüdruk. Kuid ta sokutab mind kohe tantsima oma sõbranna Reneega. Kui tagasi lauda lähen, siis pole Dean ja Nile kiitustega kitsid.

Kui baarist öösel koju lähen, siis üks keset tänavat (tänavad on muidu tühjad) seisev neiu küsib malbe häälega hispaania keeles, et kus ma ööbin. Vastan, et hostelis, compartido ehk mitme voodiga toas. Tema: „Võime ka minu koju minna“. Mina: „Tänan, ei.“ Leidus ka selles väikses linnas vanima ameti esindaja.
 
Akumali rannas
 
Tulumi hostel Casa del Sol ("Päiksemaja")

Laimi ja mingi kohaliku taime jook, maitses nagu Mojito

55 peesot (3 EUR) maksev lõuna

Gertrud pesuseepi valimas

Tulum õhtul




Austraallased Dusty ja Alana Tulumi hostelis

Belglanna Valentine, sakslanna Christine

Inglase Deani ja iirlase Nile'iga Tulumi baaris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar