teisipäev, 22. oktoober 2013

4. päev, 12. okt. Brasiilia tüdrukutega salsat tantsimas



Kui päeva ja õhtu veedame koos Chani, Areki ja Dorotaga, kellega järgmine hommik juba hüvasti peame jätma, siis umbes südaöösel lähen koos kahe Brasiilia tüdrukuga meie hostelist lähedalasuvasse väiksesse öölokaali. On elektroonilise salsa õhtu. Et mis loom see on? See on salsarütmiga muusika, millel taustaks tänapäevasem tümakas. Mehhikos nähtavasti üsna populaarne.

Kui kohale jõuame, siis vaatavad kõik tantsupõrandal seistes süvenenult telekast kohalikku poksi (mehed ei ole maskides nagu lucha libre puhul), mõni üksik liigutab ennast veidi DJ muusika rütmis. Barbara (29) ja Maria (31) ennast sellest segada ei lase, nemad tulid siia tantsima. Tüdrukud on väga üllatunud, kui saavad teada, et ma mõningaid Ladina-Ameerika tantse olen õppinud. Nende ettekujutuses vist puudub kõigil gringodel tantsuoskus sootuks.

Peale seda, kui oleme natuke aega kolmekesi salsasamme proovinud, hüppab juurde üks kogukam Mehhiko tantsulõvi ja haarab kõigepealt Barbara, hiljem ka Maria, et näidata „õigeid“ samme. Mõne aja pärast saame kõik päris hästi hakkama ja kui poks läbi, siis läheb tantsupõrandal ka suuremaks andmiseks. Enamasti tantsitakse paaris, aga vahepeal üks tüüp isegi keerutab ennast pea peal põrandal (seda Eestis just ei näe).

Mingi hetk sattun isegi tantsuringi keskele ja pean kõigi plaksutuste saatel oma parimad tantsuliigutused ette näitama – siiski rahvast on üsna vähe ja see sünnib sellises muhedas ning sõbralikus õhkkonnas.

Kui paar-kolm tundi tantsitud, siis kuna oleme kõik pikast päevast väsinud, hakkame siirduma tagasi hostelisse. Paar-kolm mehhiko kutti, kes tüdrukute ümber tiirelnud, soovivad vahetada nendega oma kontakte. Mainitud kogukas salsakuningas suurest liigutusest isegi kallistab ja patsutab mind seljale. Jällegi midagi, mida Eestis ei juhtuks.

Hostelis istub veel üleval seltskond hostelitöötajaid ja kohalikke. Istume korraks ka maha ja Barbara kohe seletab hispaania keeles neile umbes, et alguses olin tagasihoidlik, kuid peale tundi aega olevat ma tantsinud nagu mõni kohalik. Mille peale valvelaua tüüp peab vajalikuks mult veel inglise keeles üle küsida, et kas ma tõesti tantsin. No tõesti ime ikka.


Seinamaaling

Laupäevasel käsitööturul


Minu "isuäratav" lõunasöök
Poolatar Dorota ja Hiina juurtega malaislane Chuen / Caine

"Romantiline" paadisõit jõel

Mehhiko tüüp, kes pakkus oma paadiga mingit kaupa müüa ja Dorota

Lambapeast tehakse Mehhikos suppi

Pea alaspidi rippuvad mehed
Brasiilia tüdrukute Maria ja Barbaraga

Tacod - maisi- või nisujahust lapikud saiad koos täidisega, müüakse igal pool tänaval

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar