neljapäev, 27. november 2014

12. päev, 12. nov. Eesti muusikud (?) Koopaklubi. Internet kodus? Keelatud!



Päeval käime üle-eelmisel päeval laenutatud kitarriga pargis ja peaväljakul istumas ning teeme paar laulu. Õnneks väga palju tähelepanu ei tõmba. Nagu esimesel päeval, kui meile kohe pakuti võimalust õhtul ühes restoranis esineda (ilma meie oskusi kuulamata). Igas restoranis, kus mõni ansambel esineb, küsivad nad alati kõigilt kuulajatelt tippi ja pakuvad oma plaate müüa. Üsna võimalik, et restoranid neile muud tasu ei maksagi. Raha osas läbi rääkimiseni me ei jõudnudki.

Õhtusööki sööme oma öömajas (see võimalus on ettetellimisel igal pool olemas), kus 6 CUC-i (5 EUR) eest inimese kohta valmistatakse meile supp, suur praad, puuviljad ja jäätis magustoiduks. Ka üle-eelmine õhtu sõime majas, kuid siis oli mitmetunnine elektrikatkestus ja tegime seda akuga LED-lambi valguses.

Õhtul saame keskväljaku treppidel taas kokku Sanne ja Elinega, kellel on Trinidadis viimane õhtu. Kui pidu pool 1 lõppeb, liigume koos nende ja paari kohalikuga edasi üles mäeküljel asuvasse koopa-ööklubisse. Klubi on päris maa all. Kui siseneme, teevad kohalikud suures rahvast täis koopaõõnsuses show’d – söövad klaasikilde ja üks mees seisab matšeete peal, mis on teraga teise kõhu peal. Pärast läheb lahti tants tüüpilise mürtsuva klubitümaka ja valgusshow saatel. Pooled külastajatest on kohalikud ja pooled turistid.

Üllatav, et riigis, kus interneti omamine kodus on keelatud ja seda saab kasutada ainult vähestes riiklikes internetipunktides hinnaga 5 EUR/tund (kui järjekorda pole), on ikkagi olemas viimase peal ööklubid. Internetist veel nii palju, et iga kord õhtul või öösel oma casa juurde jalutades möödume hotellist, millest teisel pool teed istub oma nutitelefonidega hunnik kohalikke noori. Et mida nad seal öösel teevad? Eks ikka istuvad hotelli WiFis, mille parooli nad kuskilt on kätte saanud. Öösel ei aja turvamees neid sealt ka minema.

Eesti muusik (vähemalt kohalike arvates)

Kohalikud noored nutiseadmetega hotelli WiFis

Tants peaväljaku treppidel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar