esmaspäev, 8. detsember 2014

16. päev, 16. nov. Kuuba kuulsaim kuurort Varadero



Sõidame bussiga 10-kilomeetrise rannaribaga kuurortlinna Varaderosse, kus esmakordselt pole meil broneeritud öömaja. Bussijaamas ei ootagi meid salk kohalikke, kes öömaja pakuvad. On ainult üks noor naisterahvas, kes viisakalt inglise keeles mõistliku hinnaga majutust pakub. Läheme vaatama – selgub, et tema perekonna maja asub täitsa bussijaama lähedal ja on igati tip-top.

Naine ütleb kohe meile, et Varadero on teistmoodi linn, kahtlemata kallim, kuid ta ei elaks kuskil mujal. Majutuses pakutakse meile võimalust tellida 15 CUC-ist krabiõhtusööki (13 EUR). Selgub, et kohe öömaja kõrval on täitsa korralik söögikoht, kus saab prae 2 CUC-iga (1,7 EUR). Siirdume mõnesaja meetri kaugusel asuvasse randa.

Istun ja jälgin lähedalasuvat omavahel inglise keeles kõnelevat seltskonda. Kohalik tüüp selles seltskonnas ronib ranna ääres kasvava palmi otsa ja viskab sealt alla kookospähkleid. Seejärel uuristavad nad nendesse augud, valavad rummi juurde ja joovad. Äkki tuleb üks kohalik tüdruk nende hulgast ka mulle seda jooki pakkuma. Võtan vastu.

Teen juttu ja selgub, et 3-st välismaa neiust selles seltskonnas üks on algselt pärit Türgist, üks Rumeeniast ja üks USAst, kuid kõik töötavad Las Vegases kasiinos mängudiileritena. Ja on tulnud siia nädalaks puhkama. Nendega on 3 Havannast pärit kohalikku. Nad sõidavad juba täna tagasi Havannasse, et veel paar viimast päeva seal veeta. Kohalikud annavad paar telefoninumbrit, et ma helistaks, kui ka Havannasse jõuame, et siis koos välja minna.

Õhtul laseme taksol ennast viia kõige elavamasse kohta linnas, milleks tema pakub The Beatles Bar-i. Sellise nimega koht oli ka Trinidadis. populaarsed on sellised baarid siin selle pärast, et vahepeal olid biitlid Kuubal keelatud. Biitlibaaris esineb igal õhtul mõni rokibänd, kuid see pole koht meie jaoks, sest siin on ainult turistid.

Õnneks asub lähedal kohaliku elava muusikaga Calle 62 Snack Bar (tänavad on siin kõik nummerdatud), kus toimuvad erinevad Aafrika- ja ladinapärased etteasted. Nagu me oleme Kuubal harjunud iga õhtu nägema. Ja selles kohas ja selle juures on palju kohalikke, kes jälgivad tasuta programmi ja kui bänd mängib, siis teevad ka mõne tantsusammu.

Varadero rannas kingiks saadud kookosrummijoogiga

Varadero tänavapilt oli üsna roheline

Marek ostis Hinna šokolaadikommid, aga sai hoopis kokku sulanud tombu

Castro ja Che raamatutest oli raamatupoes terve riiul

Praad tundmatu kalaga

Bänd esinemas Calle 62 Snack Baris

Kohalikud, kes Snack Bari juurde olid kogunenud. Sees oli nii turiste kui kohalikke

Marek võtmas Cuba Libret või muud jooki, mis sisaldab vähemalt 50% rummi

Naine, kes tõstis suuga lauda

Tantsutüdrukud Snack Baris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar