teisipäev, 31. märts 2015

10. päev, 24. veebr. Tigrai kaljusse raiutud kirikud. Vahepeatus Mekeles



Eesti Vabariigi aastapäev. Alustame sõitu oma reisi kõige põhjapoolsemast punktist tagasi lõunasse. Ühes väikses külakeses aga hüppame välja, et vaadata Tigrai kaljusse raiutud kirikuid, millest külastame kõige vanemat - 8. sajandist. Selleks matkame 2-3 tundi lõõskavas päikeses sinimustvalge lipukesega ja seejärel ootame kuni kutsutakse vana preester, kes kiriku avab. 

Tagasiteel möödume Etioopia külapulmast (parajasti käib ringtants), kuid ajapuudusel kontvõõraks ei lähe. Ilmselt saadaks seal aru, et me pole ei pruudi ega peigmehe sugulased.

Peale sõitu 2-e minibussiga jõuame õhtuks suuremasse linna Mekelesse, kus maha minnes korraldatakse meile kohe nii transport hotelli kui juba öösel kell 4 väljuv minibuss Addis Ababasse, mis nagu hiljem teada saame, maksab 2 korda rohkem kui tavabuss, kuid sõidab 2-e päeva asemel 1-e päevaga kohale. Ehk on igati hea diil.

Õhtul filmime ennast Eesti hümni laulmas ja vaatame hotelli telekast araabiakeelsete subtiitritega Hollywoodi märulit „The Punisher“.

 
Tigrai mäed - kirikud olid raiutud nendesse kaljudesse



Ei maksa arvata, et me hetkegi üksi olime - kohalikud lapsed jõlkusid kogu aeg kaasas

Onu Mardi jutunurk

Minibussi hääletamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar