kolmapäev, 1. aprill 2015

15. päev, 1. märts. Flamingode seebiveejärv. Tagasi tsivilisatsiooni



Koidu ajal lahkume Langano järve äärest. Kõmbime 14 km, et minna teise järve ääres rahvuspargis asuvaid flamingosid vaatama. Teel möödume ka ühest väike veepargiga kuurordist, kus on kuulda Briti aktsendiga perekondi lõbutsemas. Meie juurde tuleb kari kohalikke lapsi, kes meilt raha lunivad ja kui seda ei saa, meid kividega loobivad. Laste lunimist oleme igal pool näinud, aga sellist ülbust kohtame ainult siin. Üks täiskasvanud kohalik näeb seda ja manitseb neid. Kuid on selge, et rikkad turistid raha andes ainult rikuvad kohalikke lapsi.

Jõuame järve äärde, mis tänu kohalike poolt seal lahustatud suurele seebikogusele on muutunud aluseliseks ja järv õitseb vetikatest. Aga flamingodele see just meeldib. Neid on sadu. Ja nad on tõesti roosad. Värv, mida looduses ei ootaks.



Flamingod vaadatud, püüame kinni bussi Ziway linna, kus võtame hotelli, sööme luksuslikult, käime Ziway järve ääres ja puhkame enne tagasi Addis Ababasse sõitu end korralikult välja. Kohtame bussipeatuse juures taas Jonast, kes ikka väidab, et kogub raha bussipileti jaoks. Ka seekord me 10 biri ei anna. Siis ta loobub piletiraha jutust ja küsib ta midagi meie riietest. Ei anna me ka neid.


Kohtame ühte prantslast, kes on meiega samas hotellis. Ta reisib üksi ja räägib, ei julge peale pimedat Etioopias üldse õues liikuda. Pärast pimedat läheme koputame tema uksele, et kutsuda teda meiega õlut jooma, kuid keegi lahti ei tee.

See on ehtne Etioopia - inimesi täis tuubitud minibuss peab jääma seisma lehmakarja tõttu. Tee on ebaharilikult hea - uus hiinlaste asfalt


See on üsna tüüpiline Etioopia maaelu. Paljud lapsed koolis ei käi, kuna peavad põllul abiks olema.

Seebiveega flamingojärv

Flamingosulg

Siin oli järv ära kuivanud

Rahvuspargi valvurid

Esimene eine tagasi tsivilisatsioonis!

Need inimesesuurused linnud olid väga hirmuäratavad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar