reede, 24. juuli 2015

12. päev, 16. aprill. Mumbai Elephanta saarel



Sõidame koos sakslannade Isabeli ja Helenaga hiigellinna siserongiga linna lõunatippu. Tüdrukud saavad minna naistevagunisse, mina aga pean kolmveerand tundi seisma viimseni täispressitud ja saunapalavas meestevagunis.

Isabel ja Helena on tugevad ja iseseisvad Saksa naised. Kõigile valgetele, ka minule, tulevad kogu aeg kohalikud juurde ja küsivad, kas võib nendega pilti teha. Kuid nemad on ainsad, kes vastavad sellele raha küsimisega. 100 või 150 ruupiat (1-2 EUR). Ja kohalikud mehed maksavad.

Samasuguse sihikindlusega kauplevad tüdrukud meile laeva, millel saame olla üleval terrassil. Isegi et alguses müüakse meile pilet ilma katuseterrassita laevale, nad lihtsalt keelduvad sellele minemast. Ja ootame ära neile sobiva laeva, kus nad saavad katusel päevitada. Sõidame Elephanta saarele, kus ootavad 1500 aastat vanad kaljusse raiutud templid.

Laevas saan tuttavaks mõne kohaliku noorega, kes töötavad Google’i kohalikus tütarfirmas. Saan teada, et esiteks nad loevad väga palju. Sealhulgas motivatsiooniraamatuid. Ja teiseks, nad usuvad, et Indias võib igaüks ennast üles töötada. Isegi nende peaminister alustas oma karjääri töötades sööklas.

Õhtul tagasi tulles lepime kokku, et käime koos ühel turul. Läheme vaksalisse. Äkki hakkab linna siserong, millega tahame minna, ära sõitma. Tüdrukud hüppavad viimasesse naistevagunisse. Mina jooksen, kuid enam tavavaguni peale ei jõua. Lähen kohe järgmise rongi peale. Kuid kokku lepitud peatuses me enam üksteist üles ei leia ja sõidan rongi ning tuk-tukiga tagasi hostelisse. Niikuinii on juba öösel vaja ärgata ja lennujaama minna.

Hoovi pargitud tuk-tuk hosteli lähistel

Mumbai tänavapilt

Puuviljalett raudteejaama jjures

Kuubalt tuttava suhkruroo-joogi valmistaja

Mumbai täistuubitud linnasiserongis

Mumbai nii-öelda vanalinnas müüdi selliseid jaburaid asju

Laevast tehtud pilt India Väravast (Gateway of India), Mumbai sümbolist

Kuna üks hindu, kellega tuttavaks sain, oli töötanud selle laeva kaptenina, lasti ka mind rooli

Keskpäevase päikse käes Elephanta kaljudesse raiutud templeid avastamas

Saarekoer

Ühes üle 1000 aasta vanas kaljutemplis


Saarel oli palju üleannetuid ahve, kes turistidelt otse käest toitu pihta panid

Sakslannad Isabel, Helena ja kohalik ema lastega Elephanta saarel

Nagu pildilt võib näha, olid laevas enamjaolt ikka kohalikud
 

Mumbai uhkemaid ja kallimaid, 1903 avatud Taj Mahali Palee hotell
Sakslannad tõttamas linna siserongile 3. platvormil, millest ma maha jäin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar